Debatt: Facken och SKL lockade flest läsare

MEST LÄSTA. "Sociala och ekonomiska framsteg hör ihop" – så lyder rubriken på det gångna riksdagsårets mest lästa debattartikel på Altinget Rikspolitiken. Se listan över de fem mest klickade debattartiklarna.

1. Facken och SKL: "Sociala och ekonomiska framsteg hör ihop"

Den europeiska pelaren för sociala rättigheter blir en viktig resurs för att skapa förutsättningar för en konkurrenskraftig arbetsmarknad med goda villkor och en hållbar tillväxt, skriver Lena Micko, Karl-Petter Thorwaldsson, Eva Nordmark och Göran Arrius, som välkomnar en svensk anslutning till pelaren.

2. Forskare: Statssekreterare bör ta över för sjukskrivet statsråd

Sjukvårdsminister Gabriel Wikströms sjukskrivning aktualiserar frågan om vem som ska ta över arbetsuppgifterna när ett statsråd är frånvarande en längre tid. Eftersom ministrarna har generellt sett liten insyn i varandras arbete är den logiska slutsatsen att statssekreteraren borde ta över uppgifterna, skriver Torbjörn Larsson,

3. "Varje laddstolpe ett steg mot att rädda världen"

Miljöpartier världen om måste göra sitt yttersta för att få tillträde till maktens rum. Men för att nå fram med sitt budskap gäller det att undvika domedagsbilder, och istället fokusera på konkreta exempel som gör vardagen grönare, menar Mårten Roslund och Wanja Kaufmann från Grön Ungdom.

4. Dalunde (MP): Flygskatten behövs för klimatet och tågtrafiken

Tågtrafiken diskrimineras genom orättvis konkurrens från bland annat flyget. Förbindelser som fungerat sedan många årtionden försvinner och nattåg läggs ner på flera håll i Europa. För att vända utvecklingen krävs en flygskatt, skriver Jakop Dalunde (MP).

5. SD: Alliansen skyndar till Löfvens undsättning

Det var politisk kohandel som ledde till att KU lade ned ärendet om en åtalsanmälan mot statsminister Stefan Löfven. Genom detta tvivelaktiga förfarande sätter KU en praxis som innebär att en statsminister torde kunna förfara precis hur vårdslöst som helst med sekretessbelagda uppgifter, skriver SD:s ledamöter i KU.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00