Anklagelser om sextrakasserier får parlamentariker att titta inåt

SJÄLVRANNSAKAN. Weinstein-skandalen om sextrakasserier i Hollywood har fått skelett att rasa ur garderoberna i Bryssel och Strasbourg. Nu kräver ledamöterna själva att oberoende experter kopplas in.

Det är en helt felaktig kultur i Europaparlamentet, menar Christel Schaldemose (dansk socialdemokrat) efter avslöjanden om sextrakasserier. 
Det är en helt felaktig kultur i Europaparlamentet, menar Christel Schaldemose (dansk socialdemokrat) efter avslöjanden om sextrakasserier. Foto: Bild: Europaparlamentet

Man hör ju sliskiga kommentarer från kollegor när snygga unga assistenter går förbi. Så jag är inte förvånad över att det också har lett till att några har blivit direkt trakasserade, både med beröring och märkliga kommentarer. Men att det var så utbrett blev jag förvånad över.

Christel Schaldemose
Europaparlamentariker

BRYSSEL: En rad avslöjanden i flera europeiska medier gällande grova sexuella trakasserier i Europaparlamentet fick torsdagen den 26 oktober ett flertal parlamentsledamöter att kräva att oberoende experter ska undersöka anklagelserna.

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00