Artikel

Tidigare beslut om asylsökandes ålder

MIGRATION. Migrationsverket ska bedöma en asylsökandes ålder tidigare än vad som sker i dag och får då ta hjälp av medicinsk åldersbedömning, enligt regeringen.

15 000 remissvar på Reepaluutredningen

REMISSVAR. Många har velat säga sin åsikt om Ilmar Reepalus välfärdsutredning. Namninsamlingskampanjer med spontana remissvar har vällt in till finansdepartementets registratorer.

Svenskt stöd till nya kontroller för att resa till EU

GRÄNSER. EU är på väg att införa resetillstånd för att kontrollera dem som ska resa från visumfria länder in i unionen. Kommissionen vill ha en snabb lösning och inrikesminister Anders Ygeman (S) är positiv till planerna.

Jaara Åstrand vill ha en starkare stat och mer eniga politiker

INTERVJU. Johanna Jaara Åstrand är trött på att skolan används som ett slagträ i den politiska debatten. Altinget har träffat Lärarförbundets ordförande som hoppas på en blocköverskridande beslut om skolans finansiering och styrning innan valet.

Regeringen sneglar på brittisk modell mot tvångsgifte

BARN. Regeringen vill sätta stopp för att barnäktenskap erkänns i Sverige och frågan ska nu snabbutredas. Samtidigt funderar regeringen på en skarpare lag för att hindra tvångsäktenskap, med inspiration från Storbritannien.

Vissa landsting populärare än andra

MÄTNING. Invånarnas uppfattning om sjukvården skiljer sig mycket åt mellan olika landsting, visar en mätning från Sveriges kommuner och landsting. Ulf Berg (M), oppositionsråd i Dalarnas läns landsting, tror att resultatet beror mer på mediernas rapportering än den faktiska kvaliteten på vården.

Ilskan mot höghastighetståg växer

JÄRNVÄG. Oppositionen blir allt mer irriterad över planerna på en höghastighetsbana som byggs etappvis. Dyrt, ineffektivt och långsamt lyder kritiken. Men Miljöpartiet försvarar projektet hårdnackat.

Ekström vill ha tak för nyanlända per skola

INTEGRATION. Socialdemokraterna kommer att ta ett beslut om att utreda hur stor andel nyanlända varje skola ska ta emot på partikongressen i maj. Fler skolor måste vara med och dela på ansvaret anser gymnasieministern.

Brexit-minister talar inte om skilsmässa

SORTI. Britterna inleder marschen ut ur EU om drygt en månad. De förhandlingar som sedan väntar kommer att bli långt ifrån lätta, även om den brittiska Brexit-ministern David Davis hoppas på ett gott, men nytt förhållande med EU.