Digitalisering

Wikström: Så ska faxen fasas ut

DIGITALISERING. Faxen har blivit en het politisk fråga då den kommit att symbolisera att digitalisering av offentlig sektor tappat fart. Men nu lämnar sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) besked om hur han ska fasa ut faxen från sjukvården.

OECD granskar Sveriges digitalisering

INTERNATIONELLT. OECD ska genomföra en särskild fördjupningsstudie av den digitala transformationen i Sverige. Resultatet ska presenteras i juni 2018 och kommer innehålla internationella jämförelser och rekommendationer för nationella åtgärder.

Shekarabi: Faxen död 2018

DIGITALISERING. Regeringens arbete med att digitalisera offentlig sektor gör att myndigheter, kommuner och landsting kan skrota faxen för gott nästa år, hoppas civilministern.

Sverige har inte råd med digitalisering på tomgång

DEBATT. Digitaliseringen är det enda sättet att öka effektiviteten och servicegraden utan att kostnaderna för offentlig verksamhet skenar, anser Mats Brandt på Tieto. Han välkomnar regeringens initiativ och anser att kritiken som förekommit är missvisande.

SKL: Skatteverket kan leda digitalisering

DIGITALISERING. Per Mosseby, direktör, avdelningen för digitalisering på SKL, tror att Skatteverket eller Försäkringskassan blir regeringens nya digitaliseringsmyndighet.

Expert kritisk till Shekarabis digitaliseringsplaner

FÖRVALTNING. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) vill sätta fart på digitaliseringen i offentlig sektor. Men digitaliseringsexperten Jonas Söderström varnar för att digitalisering kan leda till ökad administration och lägre produktivitet.

Digitaliseringens effekter ska analyseras

DIGITALISERING. Digitaliseringskommissionens ska sammanställa rapporter om hur digitaliseringen påverkar samhället i stort och på individnivå.